címlap

 kapcsolat

Programok

Napi igék

Igéd vidámságot szerzett nekem és szívbeli örömöt, hiszen rólad neveztek el engem, Uram, Seregek Istene. (Jer 15,16)

De még boldogabbak azok, akik hallgatják az Isten beszédét és megtartják. (Lk 11,28)

Heti kövek 4. - Baranyay Bence gondolatai

Különleges élmény a láthatatlan kiállításon részt venni, ahol vakok és gyengénlátók vezetnek végig a termeken a teljes sötétségben. Csupán a tapintás, a hangok és az illatok igazítanak el. Semmit nem lehet látni, nem világos, hogy mi van körülöttünk, hogy mi van előttünk. Mégis bizonyos kérdésekben éppen egy óra vakság nyitja fel a látogatók szemeit.

Az evangéliumokat fellapozva újra és újra elénk kerülnek Jézus gyógyítás történetei. Az ahogyan Ő maga adja vissza vakok látását. S, talán mi is érezzük, hogy többről van itt szó a puszta gyógyításánál. A fizikai csodánál. Ezek olyan jelek, amelyek magára a Gyógyítóra mutatnak. Olyan jelek, amelyek az Isten valóságát és személyes gondoskodását tárják föl.

Ma a böjti úton járva, a mi látásunkat is ez az Úr szeretné visszaadni. Hogy úgy járjuk életünk útját, hogy tudjuk hova tartunk. Hogy van kit követnünk, van vezetőnk az úton. Nem egyedül botorkálunk a sötétben. Hanem a zsoltárossal együtt bizalommal mondhatjuk: Szemem állandóan az ÚRra néz.