címlap

 kapcsolat

Programok

Napi igék

Ökumenikus imahét Ne bánkódjatok, mert az Úr előtt való örvendezés a ti menedéketek! (Neh 8,10b)

Úgy ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái: (...) mint szomorkodók, de mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint akiknek nincsen semmijük és akiké mégis minden. (2Kor 6,4.10)

Aktuális

Kedves Testvérek!

Istentiszteleteinket továbbra is az érvényben lévő járványügyi intézkedések és a Püspöki Tanács aktuális iránymutatásai szerint meghatározott feltételekkel tartjuk meg.

Az alkalmak előtt a bejáratoknál gondoskodunk a kézfertőtlenítés lehetőségéről. Az istentiszteletek rövidített rend alapján zajlanak gyülekezeti ének és úrvacsoraosztás nélkül. Az offertórium összegyűjtésére a kijáratoknál elhelyezett perselyek szolgálnak.

Az istentiszteletekre érkezőket arra kérjük, hogy akkor induljanak el, ha egészségesek, nincs semmiféle légúti vagy a vírusfertőzésre jellemző ismert tünetük (hőemelkedés/láz, izomfájdalom, fáradékonyság, száraz köhögés, nehezített vagy szapora légzés, gyomor-bélhurut, ízérzékelés - szaglás elvesztése).

A maszkviselés a templomban a szolgálatvégzőkön kívül mindenki más számára kötelező.
Kérjük továbbá, hogy az egy háztartásban élőket leszámítva mindenki az előre megjelölt helyeket foglalja el, megtartva az előírt biztonságos távolságot.

Köszönjük mindenki megértését és együttműködését.

Lelkészi hivatalunk január 4-e után a szokott rendben, 9.00 és 13.00 óra között nyitva tart.

Az urnaterem látogatása szintén ebben az időben, valamint a vasárnapi istentiszteletek között lehetséges.

Az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletére 2021. január 17-én, vasárnap 17 órakor kerül sor a Szent István Bazilikában. Szentbeszédet mond Dr. Erdő Péter bíboros, igét hirdet Steinbach József református püspök.

imahét 2021
 

e-persely

 

Oltalom a zivatarban II.

Zászkaliczky Péter ny. lelkész több évnyi munkájának eredménye a Pesti Evangélikus Egyház történetének újabb kötete, amely a gyülekezet 20. századát meséli el. A dokumentumokban, képekben, új kutatási eredményekben bővelkedő könyv megvásárolható a Huszár Gál Könyvkereskedésben.

Oltalom a zivatarban