címlap

 kapcsolat

Programok

Napi igék

Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj meg…! (2Móz 34,21)

Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett… (1Tim 4,16)

Aktuális

Kedves Testvérek!

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Deák téren vasárnaponként 9 és 11 órakor újra tartunk istentiszteleteket a Püspöki Tanács iránymutatásai szerint meghatározott feltételekkel.

Az alkalmak előtt nyitva tartjuk az ajtókat a megfelelő szellőztetés biztosítása érdekében. A bejáratoknál gondoskodunk a kézfertőtlenítés lehetőségéről. Az istentiszteletek rövidített rend alapján zajlanak, a július első vasárnapjától az úrvacsorai közösség lehetőségével. Az offertórium összegyűjtésére a kijáratoknál elhelyezett perselyek szolgálnak.

Az istentiszteletekre érkezőket arra kérjük, hogy akkor induljanak el, ha egészségesek, nincs semmiféle légúti vagy a vírusfertőzésre jellemző ismert tünetük (hőemelkedés/láz, izomfájdalom, fáradékonyság, száraz köhögés, nehezített vagy szapora légzés, gyomor-bélhurut, ízérzékelés - szaglás elvesztése).
A maszkviselés a templomban a szolgálatvégzőkön kívül mindenki más számára kötelező. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával saját énekeskönyvet, vagy használja mobileszközét, amely segítségével szintén elérhetők énekeink: itt és itt.
Valamint kérjük, hogy az egy háztartásban élőket leszámítva mindenki az előre megjelölt helyeket foglalja el, megtartva ezzel az előírt 1,5 m-es távolságot.

Hétközi alkalmaink is újraindultak:

Kedden 9 órától kézimunkakör, hozzá kapcsolódóan 11 órától bibliaóra várja az érdeklődőket a 7-es teremben
Csütörtökönként délelőtt 10 órától
a nyugdíjasklub alkalma is látogatható. Egyelőre a templomban találkozunk.
Szintén csütörtökön este 18 órától a bibliakör alkalmára kerül sor, a 7-es teremben.
Pénteken este 18 órakor ifjúsági órára hívjuk fiataljainkat a klubhelyiségbe.
 

e-persely

 

Oltalom a zivatarban II.

Zászkaliczky Péter ny. lelkész több évnyi munkájának eredménye a Pesti Evangélikus Egyház történetének újabb kötete, amely a gyülekezet 20. századát meséli el. A dokumentumokban, képekben, új kutatási eredményekben bővelkedő könyv megvásárolható a Huszár Gál Könyvkereskedésben.

Oltalom a zivatarban