címlap

 kapcsolat

Napi igék

Istenem, te tanítottál ifjúkorom óta, mindmáig hirdetem csodáidat. (Zsolt 71,17)

Akkor [Simeon] karjába vette [a gyermek Jézust], áldotta az Istent, és ezt mondta: Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet… (Lk 2,28–30)

Aktuális

Kedves Deák téri Testvérek!

Március 16-tól a hétközi alkalmak és az istentiszteletek bizonytalan ideig szünetelnek a Deák téren. A lelkészi hivatal hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt 9-11 óráig telefonügyeletet tart. Az úrnaterem is ugyanebben az időben látogatható. Kisdeák óvodánk szintén ügyeleti rend szerint működik majd, a Huszár Gál Könyvesbolt szintén bezár.

Ezen a weboldalon valamint a "Deák téri evangélikus templom" elnevezésű Youtube csatornán igyekszünk minden hétköznapra és vasárnapra lelki muníciót nyújtani, bátorító, megerősítő üzenetet közzétenni.

Gyülekezeti tagjainkat biztatjuk, hogy a korlátozott személyes kapcsolattartás idején is figyeljünk oda egymásra, telefonon, e-mail-ben is keressük testvéreinket.

Bizakodó reménységgel kérjük a kegyelem Urát, hogy 2020-ban is Ő legyen “oltalmunk a zivatarban”! Hozzá fordulunk imádságban, hordozva gyülekezetünk és családjaink minden tagját, időseket és fiatalokat, orvosokat, betegeket, egészségeseket egyaránt.

óvoda felvételi

Felhívás! Virtuális imalánc!

Kedves Testvérek!

Imádkozzunk együtt minden nap a járvány leküzdéséért! Minden délután 16 órakor öt percre kapcsolódjunk össze az imádság által és könyörögjünk Isten irgalmáért és segítségéért. Az orvosoknak, ápolóknak, felelős döntéseket hozó embertársainknak szüksége van a mi háttér imádságainkra. Imádkozzunk közösségeinkért,
egyházunkért, az idősekért, egyedülállókért, a fertőzöttekért és a betegekért. A mai naptól kezdve álljunk meg 16 órakor  öt percre és együtt kiáltsunk az Élet Urához szabadításért, bölcsességért, kitartásért.
Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison!
 

Evangélikus banner

 

Luther és Bach a zenében
Beszélgetés Finta Gergely orgonaművésszel, gyülekezetünk kántorával.

Luther és Bach a zenében

 

Oltalom a zivatarban II.

Zászkaliczky Péter ny. lelkész több évnyi munkájának eredménye a Pesti Evangélikus Egyház történetének újabb kötete, amely a gyülekezet 20. századát meséli el. A dokumentumokban, képekben, új kutatási eredményekben bővelkedő könyv megvásárolható a Huszár Gál Könyvkereskedésben.

Oltalom a zivatarban